Followers

Tuesday, June 9, 2009

Kenduri dan Sekolah

Pelik ker tajuk nih? Ehehehee... Kalo tatau ujung pangkal mmg laa pelik. Sebenarnye, last weekend - Ahad (means kelmarin) aku pi kenduri kawen member aku kat tempat aku sekolah dulu iaitu kat Lanchang Pahang. Member aku nih dok Felda Bukit Damar, Lanchang. Dulu aku sekolah kat SMKDB, Lanchang. So, dapat laa aku tgk semula sekolah ku yg ku rindu (rindu ker?? Hehe..) Uhuhuhu! Walau tgk dari luar jek, tp nampak sangat perbezaan nye dulu dan skrg. Byk bangunan2 baru di tambah, tempat n pintu masuk pun nampak lebih menarik dah teratur. Tak macam dulu², sempoi jek! Ye laa kan, dah bape lame plak aku tinggalkan zaman 'uniform' dan hostel nih. Mesti laa byk beza antara dulu dan skang. But at least, aku dapat gak la tgk semula sekolah aku even dah lebih kurg 11 tahun aku tinggalkan zaman tuh. Terimbau laa jugak kenangan ngan kengkawan dan suasana waktu tuh dulu. Ehehehe! Rindu plak rase... Mujur gak laa kitorg lalu ikut jalan lama. Kalo ikut highway, kompem tak lalu depan sekolah ku itew!


Cite pasal kenduri, kitorg pi reramai (tak laa ramai mane pon!). Aku n hubby naik satu kete bersama Zayyad, Acik n Pak Chu. Kami di follow oleh Apis n wife juga Loq n Iela. Sampai kat felda tuh, dgn kompiden nye kami masuk tanpa tau rumah pengantin nye kat mane! Wakakakakakakakaa... Mujur ade budak2 yg lepak kat tepi jln. Hubby pon gi laa tanye dorg. Bapak Ubai nih plak jenis yg di kenali, so senang laa. At last kami sampai jugak. Mase tuh pengantin pun still on d way lg. Kami pun melantak je laa dulu. Lama gak laa nak tgu pengantin sampai. Bile dah sampai, kene tgu plak sampai dirog abis bersantap! Ye laa, hubby nak laa jumpe member dia dulu kan. Lepas settle semua nya, kami pun beransur dari situ menuju ke kampungku di Triang. Tujuan nye, nak anta Acik n Pak Chu balik setelah seminggu diorg tlg aku kat KL. Ehehe!


Sampai umah, dah kul 4pm++. Rehat2 jap, sempat plak bwk Zayyad pi jalan2 naik moto ngan acik keliling kampung ptg tuh. Ekekekekee! Lepas makan malam, dalam kul 9pm++ kami pun gerak balik KL semula sebab esok nye aku n hubby kije. Penat nye laa rase! Nak lalu ikut shortcut, tak berani plak sebab dah gelap. Terpaksa ikut Bahau-Seremban. Dekat la sket compare to ikut Temerloh. Rupe2 nye, elok jek sampai lepas tol Senawang, jalan jamed kaw² sampai ke KL. Huhu! Patut² dalam 3 jam dah sampai KL. At last, jamed punye pasal, 4 jam lebih jugak laa baru sampai umah. Aku dah laa tak bape sehat plak! Batuk teruk ngat. Selamba pegi kenduri n balik kg dgn suara yg tak bape nak kuar tuh. Haha! Kul 1am lebih kurg, baru sampai umah. Ke'pengsan'an lagi ler kami.

Akhirnya, akibat kepenatan dan jugak suara yg dah tak bape dapat di dengar, aku MC semalam! Ngan hubby sekali tak pi keje. Zayyad pun tak pi skul lg. Ari nih baru la dapat masuk keje, Zayyad pi skul n hubby ade bowling tournament kat opis dia. So, aku upload laa sket gambo2 yg sempat aku snap sepanjang Ahad lepas. Sampai sini dulu utk entry yg ni. Daaaa...

Congratulations to Ubaidah & Zura

2 Korang Kate...:

dyana said...

sbb jam jugakla yg wat aku dpt lalu kt dpn skolah hr tuh...agak2 klu kite nk msk tgk2 skolah, bleh ke ek?tingin gak aku...

aNNa aRieYaNNa said...

Ekekee... Tu laa pasal. Aku pun tingin nak masuk sekolah tuh, melawat. Kalo dapat jenguk hostel, lg besh!