Followers

Thursday, April 7, 2011

Hasil Torehan...

Hari ni ’hasil torehan’ agak memberangsangkan! Ape dia ’hasil torehan’? oo0o0ooo... Tu terms yg aku & opismate gunakan bile kami wat stok EBM. Hehe! Ye... aku ade geng skang bile wat projek tuh sbb waktu kami bersalin lebih kurang jek... Dia awal sebulan dari aku. Hehe!

So, utk ari nih hasil nye agak positif. Padahal aku menoreh lewat sejam jek dari biase. Selalu nye kol 11++am aku dah wat torehan pertama, then kul 3++pm plak sekali lg. Ari nih terlewat sket sbb ade mende nak disiapkan td. So, hasil nye utk pg ini adalah.....

TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!................

ALHAMDULILLAH... Rezeki Addad utk dibawak bekal esok. Hehe!

Yeahhhh!! Rase sangat bes hokei... Kalo laa ari² boleh dapat byk nie setiap kali menoreh, pergghhhh!! Baru laa mampo0o0ooo nak wat stok si Addad. Haha! Ni baru sekali jek aku toreh. Ptg nih plak camane agaknye... Hopefully, memberangsangkan jugak laa. At least dapat lg 5oZ pon dah Alhamdulillah. Sebab selalunye ptg aku dapat kureng sket dr pg. Tgk laa, kang aku hapdet lagik. Hehe!

That's it for now... Will update again later!

****************************************

Update hasil torehan untuk ptg ini plak...

TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

ALHAMDULILLAH lagik... Walaopon tak semeriah yg pg td punye, kalo dicampo² kedua-duanye, kan excellent tuh? Hehe... Ni laa rezeki Addad utk ari nih utk bekalan ke Taska esok. InsyaAllah, balik umah kang mama tambah laa sket lagik. :D

Kira OK laa nih kan? FYI, aku tak pakai pon breast pump mahal² berjenama mcm Medela ker, Spectra ker, Avent ker, etc... Tak mampo0ooo lagi laa nak beli. Uhuk²! Aku cuma mampu pakai ini aje....

Haha! Jimat dan murah. Tak kesah laa pakai pump ape pon kan, yg penting susu dapat diperah untuk santapan anak². Kalo mampu, mmg teringin nak pakai yg letrik² jenama mahal² tuh tp biar laa dulu. Pakai jek ape yg ade. Hasil torehan mama pon setanding dgn hasil torehan kawan mama yg pakai electric breast pump kat opis nih. Hihi! Cuma nak siap tuh agak memenatkan laa sket... Huhu!

Anyway, i enjoy breastfeeding my son... So, just have fun!

Dadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

5 Korang Kate...:

Huda said...

Wah.Allhamdulillah.Ada rezeki untuk Addad.Teruskan usaha ye.yg ptg jgn miss time toreh tu.

AyyaD ArieyannA said...

Hehe! Tu laa, Da...Antara malas ngan rajin jek nih. Kene motivate diri sendiri kasik bersungguh2 sket! haha...

Hanin Binti Ali Muslim said...

Seronoknye tengok hasil torehan yer(haha...mcm toreh getah lak)...kak nim nak berusaha ke arah itu!tahniah pada ibu2 yg menoreh!

Delima said...

caiyok caiyok... ko kene wat jadul weyh... cam aku dulu kat tmpt keje aku wat kol 10, kol 2, kol 5 sbl balik...
nak lg best smbil menyusu addad, ko toreh lg sblah... syok wooo..
haihhh teringin nk menoreh lagi ni.. hahahahaha
aku rs anak ke3 ni aku dpt toreh lama sket kot sb tk kene time bln pose.. aku lemah bab2 bln pose nk menoreh ni.. dugaan byk...

AyyaD ArieyannA said...

Kak nim & Fizah: Korg pon akan kene menoreh soon. So, selamat menoreh!!! Hehehe...