Followers

Tuesday, July 21, 2009

Zayyad @ 9 Months

Hari nih, genap 9 bulan umo Zayyad. My Lil' Prince Charming dah beso. Alhamdulillah...So, mari kiita ikuti ape perkembangan terbaru Zayyad menjelang umo nye 9 bulan ini. Hehe!

Zayyad skang nih...

(1) Maybe dah capai 9kg kot. Hehe! Dah makin panjang, besar dan tinggi.
(2) Dah pandai duduk tanpa sokongan. Kemain belagak plak tuh! Ekekekee...
(3) Dah pandai merangkak. Walau tak laju tp dah abis laa satu rumah dia round!
(4) Dah mula memanjat sana sini... Sofa, tangga, meja, kerusi... even mama ngan ayah pon kene panjat sekali! Huhu...
(5) Dah mula berdiri sendiri sambil berpaut kat sofa. Tp kene selalu beware sebab anytime aje dia akan jatuh and terduduk sebab belagak terer nak lepas tgn. Haiyooo...
(6) Sangat pemurah dengan senyuman. Tak payah agah, panggil jek dia or pandang je dia, dia akan senyum lebar2 sambil menayangkan 2 btg giginya yg kat bwh tuh. Yg atas tak nampak! Hihi...
(7) Selain nasik, dia sangat suka makan especially mende2 yg ade rasa sweet and lembut, tak payah nak kunyah. Eg; Tau foo fah, sumi jelly, dadih, air milo @ oren, and terbaru buah betik. Nestum beras merah, mashed potatoes and ikan goreng adalah antara makanan utama dia. Bubur?? Ermmm... Tgk keadaan la.
(8) Suke 'buli' and wrestling ngan ayah.
(9) Sangat suka menggigit!!!! Aiyooo... Di mana saje, bila2 masa, asal dapat peluang, dia akan gigit kuat2. Sakit plak tuh! Huhu...
(10) Suke main n kutip mende bukan2 especially mende2 yg halus dan bergerak. Sampaikan semut pun dia leh wat main. Sib baik tak makan!
(11) Pantang pegang barang, mesti masuk mulut!
(12) Susah giler nak pakaikan pampers coz dia dah takmo baring lg. Selalu nya kene 'umpan' something yg dia leh wat main eg botol bedak. Dia lagi suka naked daripada kene sarung pampers. Kadang2 sampai menangis meraung2 macam kene dera, padahal nak pakaikan dia baju jek! Haihhhh...
(13) Suke 'mengemas'. Minggu lepas jek dia dah pecahkan 2 biji botol; botol bedak sejuk & botol minyak telon. Sebab? Dia tarik kain alas utk capai mende kat atas meja tuh. Apo nak di kato?
(14) Dah ade perkataan baru... "Papapapa"... Hehe!
(15) Bertambah² manja, bukan saja ngan mama n ayah, tp ngan cikgu Nor kat skul jugak! Alahaaaiiiii... Zayyad, Zayad!

Mama sentiasa doakan segala yg terbaik untuk Zayyad, InsyaAllah... Amin.
Ayah banje kek sempena umo Zayyad 9 bulan. Comot banget!

2 Korang Kate...:

AlizMieAlya said...

>yuhuuu...zayyad da pandai macam2 ye..good boy!

aNNa aRieYaNNa said...

Ehehehe! Alhamdulillah... Cepat plak dia. Hihi...