Followers

Friday, July 24, 2009

Finally... Yeay!!!

Ade satu mende yg kami idam2kan sejak pindah umah nih. Tak tahan dengan cuaca global warming skang, tak tahan coz tetiap malam (yg tak hujan) Zayyad meragam takmo tido malam, tak tahan utk tido dalam keadaan peluh mencurah2... Sebab kat umah lama tak camnih. Angin byk, maklum laa tingkat tinggi. Tp skang tak lagi! Umah skang, angin lalu pun jarang sekali. Ujan plak, seminggu 1-2 kali baru nak tunjuk diri. Akhirnya kami decide nak beli mende nih....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
.......................

YEAYYY!!! Finally... Kami dapat tido ngan selesa malam td. Zayyad apetah lagi! Hehe... Semalam, aku mati2 ingat diorg tak dapat pasang lg (due to appoinment ari Rabu tuh dah kensel) coz mase call hubby (yang cuti) kat umah, dia kate appoinment technician dah penuh, Sabtu ni baru boleh pasang. Aku dah siap sumpah seranah technician n org kedai tuh coz petang Rabu tuh aku ade request appoinment utk the next day. Ingatkan dorg dah lupe nak wat kan appoinment tuh. Rupe2 nye, bile aku sampai umah hubby kate "SEPRAISSS!!!"... Ces! Diorg dah siap pasang pon rupe nye. Haha! Tak pasal2 kene sumpah free jek technician tuh. Ekekekekee... Malam tuh jugak aku clearkan ruang tamu n bilik. Sapu, mop, lap... Baru laa boleh kate, "Rumahku Syurgaku".... Haha!

So, layaannn aksi² Zayyad yg baru jek bangun tido mase mama balik keje semalam. Selesa laa tuh tido, tak panas.

2 Korang Kate...:

AlizMieAlya said...

>comeynye zayyad ngn dua batang gigi tu..alyanye gigi br je suku keluar..hihi..
>br best n lena tdo kan kak..kt umah tu pn da pasang satu..tk tahan ar panas..alya lak kalau panas sikit mesti gelisah je dia tido..

aNNa aRieYaNNa said...

Tu laa pasal, liza. Akak pasang ekon nih pon 80% reason nye sebab tetiap malam zayyad meragam takmo tido. Panas! Bile dah pasang nih, asik nak tido jek keje nye.. Ekekekekee! Wah.. Gigi alya dah tumbuh ye? Hihi... Pasni get ready laa nak kene gigit! Haha...