Followers

Thursday, November 3, 2011

DEMAM BENGKAK SUSU

Kelmarin, tak pasal² aku dapat demam. Gara-gara nak buat milkbooster si buah longan laa kononnye, ari isnin tuh aku beli sekilo kat pasar malam then melantak sampai lebam! Last² ari selasa aku 'mendapat'... Cik B sebelah kanan membengkak dgn jayanye tp bile pam, susu nye tak laa byk mane pon! Jenuh aku dok pam 2-3 jam skali kat opis nak bg surut bengkak tp tak jugak surut. Sakit nye, Ya Allah... Tak yah explain laa. Mmg tak dapat nak explain! Huhu...

Bile balik umah malam tuh, lepas mandi aku rase sakit nye makin menjadi². Badan aku dah start rase seram sejuk and menggigil² walaupon dah berselimut bagai... Sib baik laa hubby balik awal ari tuh. Plan awal aku nak masak mee hailam malam tuh. Tp sbb badan dah start rase lain macam, aku bertangguh² nak masak. Mebi en hubby kesian tgk aku yg tak sehat, dia volunteer nak masakkan mee goreng. Hihi! Alhamdulillah... Sib baik dia memahami. Hehe! Luckily, ape yg dia masak tuh, boleh tahan rasenye. Hehe! Thanks chenta! ;)

Mee goreng en Hubby

Menjelang malam, aku tak rase makin elok pon. Puas dah aku tuam ngan air panas laa, sikat laa, lurut laa... semua tak menjadi. Mula laa aku nak df si Addad pon rasa seriau! Mane taknye, nak bergerak pon rase nak menitik air mata nih menahan sakit, lagi pulak nak sua kat si Addad soh isap. Ya Allah, seksa nye rase!

Bile lepas pam pon aku tak rase surut, aku terpaksa guna cara kedua. Bagi jugak Addad isap. Mase tuh, Zayyad saksi aku meraung bile Addad start df dgn aku. Huwaaaaaaaaaaaa!!! Sampai dia kate..

"Mama... Jangan lah nanges..."

Camane mama tak nanges, sayang?? Sakit nye rase nak tercabut semua urat² dalam badan nih. Huhu!... Seksa nya nak tunggu sampai si Addad betul² abis mengisap. Tp Alhamdulillah, bile dia dah siap, aku rase ade kurang sikit sakit kat kawasan bengkak tuh but still berdenyut². Aku cuba jugak bagi kat dia time tido² tp mmg aku tak leh tido skali cam selalu laa time dia tgh isap tuh. Sakeeetttt!!!

Esoknye, bdn still rase tak sedap and sebu semacam. Demam tuh, mebi sebab aku redah ujan jugak ari selasa tuh. But still. aku dtg opis walopon most of the time aku byk tido jek! Hehe.. Aku cuba jugak bykkan minum air suam utk kembalikan keseimbangan suhu dan air dalam badan.

And hari nih, Alhamdulillah.... Getting better. Walopon kalo tekan kat tempat bengkak tuh, still ade rase sakit² tp kire ok laa. So, pengajaran nye di sini, kalo nak makan milkbooster pon, minum air BANYAK-BANYAK... Haha! Aku mmg kurang minum air. So, terima laa akibatnye kan? :p

Setakat ni dulu. Daaaaaaaaaaa!!!

p/s: Thanks to kawan² yg byk tinggalkan petua dan nasihat utk redakan bengkak nih kat FB status aku semalam. Hehe! Jasamu dikenang. **wink!!!

3 Korang Kate...:

Pretty Ryna said...

wah sedapnya mee tu..untung ko ek...

AyyaD ArieyannA said...

Ahaks! Memang sodap... :D ni laa 1st time makan mee yg cik abe wat kan. Muahahahahahaaa!

Arra Ahmad said...

sbnrnya bila bg bf + pam + demah it should be okey dah..:)
bf on demand utk elak jadi makin teruk...