Followers

Monday, March 30, 2009

Earth (Half) Hour?

Konon² Sabtu lepas nak join laa selamatkan dunia dari kepanasan global. Hehe! Tepat kul 8:30pm, kami pun tutup semua lampu kat umah. Terus berlari ke balkoni rumah, nak tgk keadaan. Tp, nampak cam takde apape perubahan pun? Cuma beberapa buah rumah jek yg join tutup lampu. Jalanraya pun terang benderang jugak! Yg kami nampak dari ketinggian rumah kami tuh ialah bangunan KLCC, yg lampunye ditutup bermula dari tingkat teratas sampai laa yg bawah. So nice! Yang lain, no changes! Hmmm... Tap takpe laa, mende tuh bukan wajib pun kan? Cuma nak tunjuk kite support jek usaha untuk menyelamatkan bumi kita yg dah 'sakit tenat' nih.


Mase lampu umah kami di tutup, Zayyad tgh syiokkk tido. Sebab tuh leh tutup lampu nye. Lps lebih kurang stgh jam, di kala konsert AF baru nak start, Zayyad pun dah menguit², tanda nak bangun ler tuh. Dia bukak jek mata, nampak gelap terus dia bukak kelas vokal. Hehe! Terpakse laa mama pendekkan mase Earth Hour yg sepatut nye sejam tp jadi setengah jam... Hehe! Jadi laa, ye... At least, aku support gak program selamatkan bumi tuh walaupun tak sepenuhnya. Lgpun, kalo Zayyad tak bangun, maybe aku akan teruskan sampai sejam. Anak bujang ku itew takut gelap! Muahahahaha...


K laa, nak sambung kije. See ya!

1 Korang Kate...:

aNNa aRieYaNNa said...

Test