Followers

Wednesday, January 21, 2009

Zayyad @ 3 Months

Zayyad sekarang...

** Dah semakin besar. Timbang pg td, berat nye dah capai 6.5kg. Ade org ingat dia dah 6 bulan based on size badan dia. Hik! Hik!

** Dah pandai ketawa terkekeh2 bila di agah. Ari tuh tau sengih² jek!

** Suka membebel and bercerita bila ade org layan dia. Bukan main kuat suara dia bile berborak, siap kerut2 kening lagi kalo bercerita. Pantang nampak org kat depan muka, kuat laa suara dia menegur.

** Dah pandai tegakkan kepala tanpa di sokong. Sejak kepala dah kuat ni, dia tanak baring² sangat. Asik nak duduk jek especially kalo tgk TV. Macam org besar!

** Suka 'makan' tgn dia sambil buat bunyi²an. Ari tuh belah kiri jek, skang dah dua² plak. Bukan sebab lapa @ haus, saje jek nak main².

** Baru pandai bawak brg²/tgn mama@ayah letak kat mulut guna tangan dia.

** Tgh aim kaki dia. Kalo dia baring, dia akan angkat kaki dia tinggi² sambil tarik2 seluar guna tangan dia. Pastu, dia akan pandaaaaaanngggg jek kaki dia tuh sambil muncung2 kan mulut n kerut2 kening. Hehe!

** Nak kene dodoi dulu kalo nak tido. Kalo dulu takyah lagu, skang siap kene nyanyi sekali. Dia pun akan buat bunyi² sambil isap tangan (tangan dia sdiri atau pun tgn mama@ayah) atau isap puting, sampai laa ttido. Tu time senang. Kalo time meragam, dia akan mengamuk n nangis kuat² dulu sampai dia penat sebelum tido. Huhuhu! 

Zayyad... Zayyad...

2 Korang Kate...:

Abah Mui'zz said...

6.5?? Berat tuh. Azim yang dah 11 bulan pun baru 7.5 kilo. haha, kecik molek la anak abah.

Sayang dari abah untuk Zayyad.

aNNa aRieYaNNa said...

Abah, Azim tu kecik molek ikut abah ngan ummi nye. Zayyad nie, walaupun saya bukan jenis keturunan besar, tp tgk aje laa ayah dia. Hehe!

Peluk cium untuk Azim jugak...