Followers

Tuesday, July 17, 2012

RED VELVET CAKE

Macam yg aku dah citer kat entry sebelum nih (HERE), aku bawak RVC sebagai kudapan time potluck kami kat umah baru Ain, Ahad lepas. Ni laa rupenye... Uhuhuhu! Malu saye. Jangan laa dikutuk rupenye yg tak bape nak cantik itew. Maklum laa saye budak baru blajo. Kursus pon tak penah pegi lagik. Pepandai sendiri jek nih. Muehehehehee!

Percubaan kedua utk resepi RV dan mendeco kek selepas kek 1st besday Addad ari tuh.

Pemandangan RV cake ku dari tepi. Comot! Huhu.. Asal boleh aje.. Haha!

Pandangan atas - Senget benget! Tangan gigil nak pipekan cream cheese tuh. Muahahahaa!

Bahagian dalam. Aku wat 3 layer.

Gambaran selepas dipotong dan dilahap dengan rakusnye... Ngeeee!!!

Resepi boleh refer kat SINI. But kali nih aku campur-adukkan ngan resepi dari Kak Ita Masam-Manis. So, utk gambo dan rupe kek yg lebih awesome, sila laa jengah kat SINI. Pada yg tak pernah rase kek nih dan ingin mencuba, ye silakan... InsyaAllah, rase dia sangat memuaskan.. Hehe!

SELAMAT MENCUBA YE!!!

2 Korang Kate...:

Ainahusin Haniza said...

setelah sekian lama baru arini ain mengulor and baca blog nana ni..sangat terharu bila dpr RVC ni.. pasni nak order kek pandan boleh.. bg tau harga ye

AyyaDDaD ArieyannA said...

Hehe! InsyaAllah... Lepas raye laa kalo nak mengorder pon. Waaahhh gitew! Ekekekekeee...