Followers

Monday, March 1, 2010

Titon + SR + PD

Saye memang suke hapdet weekly punye cerita. Hehe! Berjela², sampai org menyampah nak bace agak nye. Tuh pon kalo ade org nak bace laa.. Haha! (Pasan jek saye nih... :p)

Kali nih last week punye cite. Nak mulakan dari cite ari Rabu sbb Isnin n Selasa tuh takde apape yg menarik pon rase nye. Hehe!

:: 24/02/2010 ::

Cam biase, every week mmg ade aktiviti main badminton bersama geng² touch'n'go n Xunitar kat Jalan Templer. Biase nye game start kul 8.30pm and above laa... Aku, kadang² join gak 2-3 pukul (tu pon lwn hubby jek.. Hehe!). Selebih nye aku 'bersenam', dalam erti kata lain mengejar Zayyad aje laa... Haha! Peluh pon kuar sama byk cam men badminton. Ekekekeee!

Last week punye game, ramai gak yg ade. Ain n Atan pon ade. So, jd sangat meriah. Even dorg lepak kejap jek, tp sempat laa borak² gak. After that, dorg (Ain, Sue n ila) pi makan. Aku tak dapat nak join coz ade hal plak lepas game tuh. Huhu! (sad). Takpe laa, len kali aje laa nampaknye...

Lepas men badminton and settlekan hal yg perlu di settlekan, kami pon gerak balik ke umah. On d way, Zayyad muntah melambak2 dalam kete mase tgh tido. Huhu! Batuk punye pasal! Abis mama bermandi muntah. Terpaksa benti kat Petronas n cuci semuanya. Zayyad terpaksa tido semula half-naked dalam kete pastuh, pakai pampers jek sampai kat umah. Kat umah, aku terus mandi n then bersihkan Zayyad sambil dia tido. Kepenatan agak nye...


:: 25/02/2010 ::

Ari nih aku kuar awal sket dari opis coz nak settlekan "berita gembira" from Astro (as per mentioned on previous entry) Hehe! Sonok hubby dapat "berita gembira" tuh. Tercapai gak cita² dia yg agak terkubur 2-3 menjak nih. At least, tak yah kuar duit pon dah dapat. Hehe!

Congratulations to me and hubby!!! Thanks to Astro for the "berita gembira". Hihi...

:: 26/02/2010 ::

Jumaat - Maulidur Rasul, so ari nih cuti. Dok umah aje. Tak ke mane. Cuma kuar beli lauk aje kat Giant. Hari berehat² wat kami semua. Acik pon cuti. Settlekan kain, umah and etc. Tak lupe jugak replace waktu tido yg terkurang. Hahahahaa!

:: 27/02/2010 ::

Ari nih pon, still sambung keje² umah yg tergendala semalam. Ptg baru kuar jalan² pi Giant. Saje bwk Zayyad kuar umah n carik sket keperluan. Sempat singgah SR and order Brownies Aiskrim. Hehe! Mama ngan Ayyad aje yg makan. Ayah bz borak ngan besfren dia sambil 'jd naga' kat luar giant. Hehe!
p/s: Tak sangka jualan nasik lemak n nasik goreng pg td laku. Abis plak tuh. Haha! Thanks to Acik sebab bawak pegi opis (walaupon pg tuh aku yg anta dia.. Haha!)

:: 28/02/2010 ::

Rase nak kuar dari KL jek. After deiscussion wif Mr. Hubby, at last we decide nak pegi PD. Jalan² makan angin sambil me'rebus' diri kat tgh laut. Haha! Konon nak pegi pagi. Tup.. Tup.. buat itu ini, tgh hari gak baru gerak. Sampai sane awal gak, dalam kol 1++pm. Ari terik bebeno! Kami pon pegi laa isi perut yg dah berkeroncong dulu. After that, jalan² kat kedai² kat situ dulu, beli ape yg patut...

And then, kami sewa khemah tepi pantai n letak barang²... Sementara tgu ari redup sket, kami rehat² aje laa dulu. Tp ramai gak org² yg dok berendam walaupon ari terik.. Hehe!

Bile ari dah agak² redup tuh, kami pon terjun ke laut. Hehe! Berendam lama sket, kami pon naik rehat² jap.. Pastuh, terjun balik.. Ekekekeee! Sambil tak larat, baru laa kami naik and bersih kan badan.

Lepas siap², bih kurg kol 4++pm kot, kami pon gerak balik tp bukan balik umah.


Singgah Senawang, umah along sat. Hehe! Rehat², borak² and makan² dulu kat situ. Dalam kul 9pm, baru laa kami gerak balik KL. Sib bek jalan tak jammed. Kol 10++pm kami sampai kat umah. Mandi sekali lagi terus ZZZzZzzzzZZZZZzzzzzz.... Penat tak ilang lg sampai ari nih. Huhu

4 Korang Kate...:

Hanin Binti Ali Muslim said...

nana,aok jual nasi lemak ke??
::konpius::

AyyaD ArieyannA said...

Ekekekekeee... sesaje jek test market, kak nim. Menambah pendapatan. Sabtu ahad koi anto nasik lemak kat opis. adik koi keje, dia laa tolong jualkan. Hehe!

ly said...

nana-sweter merah zayyad tu ko beli yg age bp punyer ek..anak aku da tak muat sweter tu..

AyyaD ArieyannA said...

Tah laa, Ly... Aku pon dah tak ingat tp Zayyad muat lg laa.. Dia kan kurus. Farez tuh bagus, bulat badan nye. Huhu!