Followers

Monday, March 22, 2010

~ SLEEPING CUTIE CONTEST ~

Tgh bosan² sebab network down kat opis nih, aku pon bukak laa blog kawan² nak tgk update kalo² ade. Sekali ade contest daaaa!!! Anjuran MAMA ZAKWAN.

Syarat² penyertaannya adalah seperti berikut (tiba² kheennn nak formal..Ekekekekeee!) ;

Cam syiookk jah... Terus laa aku giat memunggah gamba² tido anak bujangku yg sorg tuh. Sebab seingat aku ade satu gamba dia tgh tido yg jadi favourite aku sampai skang. Korek punye korek, ni laa hasil nye....

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............

Nama: Muhammad Zayyad Raziq bin Mat Asri
Tarikh Lahir: 21 Oktober 2008
Email: queen_armour@yahoo.com

Mase ni umo Zayyad baru 4 bulan++. Skang nih Alhamdulillah, dah masuk setahun 5 bulan. Kejap jek dah besar rasenye...

Biasenye, time dia nak tido, ade 2 lagu yg aku selalu nyanyikan. Selain zikir munajat "Lailahaillallah, al malikul hakkul mubin, muhammadurrasulullah, sodikulwakdil amin...", aku biase nyanyikan my fav nasyid utk my prince;

"Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuri lembaran sirahmu
Pahit getir perjuanganmu
Membawa cahaya kebenaran...

Hehe! Tu laa lagu yg biase aku nyanyikan sampai abis utk Zayyad sampai laa dia tertido... So, sebab syarat contest meminta lagu dodoi rekaan, so mama reka laa seperti di bawah:

Tidurlah Zayyad, tidurlah sayang,
Permata hati mama dan ayah,

Tidurlah sayang, tidurlah intan,
Membesarlah dengan sihat dan riang,

Moga menjadi hamba yg taat,
Moga menjadi anak yg soleh,
Sentiasa patuh, sentiasalah beringat,
Belajar tinggi selagi boleh.

Udah² ler tuh. Menyampah plak org bace kang! Ekekekekeee... So, hopefully gamba dan entry nih diterima penganjur.

Thanks a lot to Mama Zakwan!

2 Korang Kate...:

PapaMama Zakwan said...

salam
mamazakwan dtg menjenguk :P

thanks n gud lux ek! :)

AyyaD ArieyannA said...

Hehe! Thanks mamazakwan...