Followers

Wednesday, May 6, 2009

His 1st Teeth...

Mase tgh main² ngan Zayyad Sabtu lepas, aku perasan sesuatu. Zayyad mmg suka gigit² tgn aku but on that day mase dia gigit aku rase sakit n ade mende tajam dalam mulut dia. Terus aku intai kat dalam mulut dia n rase bebetul. Hoh!!!! GIGI??? Waahhhhhh... Anak mama dah tumbuh gigi. His very 1st teeth. Alhamdulillah... Macam tak caye plak. excited betul rase nye.

Then bile hubby balik, terus aku inform dia pasal gigi Zayyad. hubby ape lg.. Terus rase gusi Zayyad n of coz dia org paling excited selain aku. Zayyad yg tak paham apape cuma tau sengeh2 jek bila kitorg gomol2 n kiss dia.

A day before, kitorg ade kat kg hubby @ Lipis. Mase kat kg. aku perasan gigi tuh takde lg. But bile balik KL, tetiba dah tumbuh. Hik! Hik! Seronok nye... Lepas nih, boleh laa Zayyad makan something else yg lebih pejal besides nestum and biskut cam skang nih. Hihi...

Skang pun Zayyad dah makin aktif n lasak. Tah bape kali dah tergolek atas lantai kat umah agaknye... Baru jek mama tinggalkan tak sampai 5 saat, Zayyad dah berubah tempat. even dia cuma pandai berpusing2 setempat jek mase meniarap or bergolek² utk pergi ke tempat yg lain, tp dia laju. Sekelip mata jek dah ade kat celah sofa kekadang tuh. Haha! So, mmg tak leh tinggalkan dia sesorang skang nih especially bila atas boucer. Kalo tak, tah lepas ke mane tah agak nye nanti coz time tido pun dia boleh berpusing. Bukan tak penah tergolek dari atas bouncer ke atas lantai. Sib baik ade toto. Tuh pun dia dah pandai angkat badan n montot dia kadang2. Kalo meniarap, baru boleh bergerak ke depan sket² jek. Tak laju lg. Sebab tuh dia cuma berpusing or bergolek2 jek utk bergerak. Hehe!

Setiap hari ade jek mende baru yg Zayyad buat. Lagu terbaru Zayyad bunyi nye camni "Ngang Ngang Ngang" "Ateteteh" "Ayayayayayay" "Mememememem"... Wekekekekeke! Macam2 laa anak mama nih. Makan pun dah banyak. Hehe!

Semoga anak mama sentiasa sehat, bijak dan ceria selalu. InsyaAllah...

Zayyad with his new shirt bought by Ayah@Lipis...

2 Korang Kate...:

aS_c0mei said...

wahhh..zayyad nye rambut ala2 david beckham yeeee..encemmmm

nnt zayyad gigit ibu k,gigi dah ada tu.ehhe

aNNa aRieYaNNa said...

David Beckham encem sket tp Zayyad encem banyak laa auntis As...
Muehehehehe!

Takde gigi pun zayyad gigit, ade gigi nanti tatau laa.. Wekekekekeee...