Followers

Wednesday, January 12, 2011

38 weeks check-up

Cam biase, starting last 2 weeks aku mmg kene pi check-up seminggu sekali setiap ari rabu... Tak terkecuali ari nih. Alhamdulillah, keadaan kesihatan masih mengizinkan aku utk bergerak ke sane-sini. Cuma check-up ari nih agak 'cerewet' sket... Hehe! Mase timbang berat, mmg dah tak naik langsung. Maintain sama cam last week. Misi ckp kat aku "Dah dekat ye? Berat pon tak naik dah nih. Menten jek!" hehe... Then, cam biase ade urine test. Mase 'membuang', aku tak plak pasan apape. Tp bile dorg wat test, detect cam ade darah (kesan protein) dalam urine. Tak pasal² kene jumpe doctor. And doctor ckp kat aku, mcm ade infection tp tak bape jelas. Maybe disebabkan kurang minum air or mmg ade infection. Tp sbb tak jelas and tak serius, so dia tak bg apape antibiotik pon kat aku. Just sarankan minum air kosong bebanyak. Yeah! Aku mmg kurang minum air especially air kosong. Tp peknen kali nih, rasenye aku minum lg byk air compare to mase peknen Ayyad. Hopefully, nothing serius lorrrrr..... And mase check perut plak, aku tanye misi samada baby dah engaged ke lom. And misi cakap; "Dah masuk dah... Separuh kepala" ... Erm, based on 1st experience dulu, dalam seminggu lebih jugak laa baru dia kuar. But tataw laa plak this time. Mane tau lg cepat plak kali nih sebab jalan nye dah ade.

Hubby dah start neves²... Maklum laa, kali nih everything rely on him. Kalo dulu, dia 'pos' jek aku kt kg. Kalo di ikutkan, kali nih pon sepatutnye aku deliver kat kg gak. Dah plan pon nak balik kg this wiken. But suddenly malam td abah kol, katenye air sg Pahang kat Temerloh tgh naik skang. Banjir tak laa lg tp dia risau kot² waktu emergency nanti tiba² jalan tutup sbb air naik ker, or mmg banjir ker... Hah! Tak pasal² aku beranak dalam sampan plak nanti... Keh! Keh! Keh! So, plan terpaksa ditukar. Baby kali nih, kene jadi org Ki-iL laa ye! NGeh3~ InsyaAllah, pas bsalin terus ke Senawang laa n pantang kat sane. Huh!

Hurm... Bile laa baby nak kuar jumpe mama, ayah n abg agaknye ye? Mama dah tak larat nak bawak badan dah nih sebenarnye. Ekekekeekee! Tp takpe.. Take ur time. Yg penting baby sihat dalam tummy mama and sempurna sifatnye. Sampai mase nanti, jumpe laa kite... InsyaAllah. Moga semuanya selamat dan dipermudahkan olehNya. Amin Ya Rabb... :)

Sampai sini dulu. Daa daaaaaaaaaaaa!!!

2 Korang Kate...:

isabelle said...

mudah-mudahan semua berjalan lancar.
make sure beg hospital dah standby dlm keta.

AyyaD ArieyannA said...

wah! isabelle dtg jenguk blog saye plaks.. :"> anyway, TQ. emergency bag mmg dah standy siap² lam bonet kete tuh. hehe!