Followers

Monday, November 15, 2010

3rd Wedding Anniversary...

July 1999...
Kami register di kolej yg sama... Mula belajar di kelas yg sama...
Mungkin kadangkala pergi dan balik naik satu bas yg serupa...
Tp kami tak pernah kenal, apatah lagi bertegur sapa...

Bila mIRC diperkenalkan pd kami, di sinilah segalanya bermula.
Pelik kan? Persahabatan yg sepatutnya boleh terjalin sejak mula,
perlukan medium utk bersua. Cyber cafe jadi port segala cerita.

Masuk tahun 2000, umah sewa kami didaftarkan fixed line.
Dgn bantuan teknologi, kami makin rapat.
Dari sekadar chatting online, membawa kepada bergayut di telefon malam².

Kami tak pernah declare apape... Tak pernah bercinta...
2-3 tahun berkawan macam tuuuu aje!
Kalo skang punye istilah, 'Teman Tapi Mesra'...
Dia mungkin ade "kawan baik" lain selain aku, dan aku pon sama.
Dan sesama kami tak penah nak tanye atau cungkil rahsia...

Semua kawan² mula syak wasangka!
"Betol ke korg nih tak bercinta???"
Aku nak tipu wat ape?
Sampai aku wat statement;
"Kalo aku betul declare ngan dia, aku announce laa kat korg semua... Haha!"

Mau nye org tak tanya... Bergayut tiap hari, berjam2 lama...
Kadang2 kuar jalan2 ke bandar sama2...
Chatting? Of coz ade channel berdua.
Tah laa.. aku pon tak paham sebenarnye...

Sampai satu ketika, aku kene transfer ke kolej branch utama.
Dia tak pegi sama, atas sebab pembelajaran juga.
Ari2 terakhir, kami kerap 'dating' berdua.
'Makcik Lawa' saksi utama... Hehe!
Ari2 perabih duit kat kedai dia... :D

Bila berjauh, sunyinye laa rase...
Rindu? Tak yah cakap ler...
Setiap sms tak sah takde ayat power.
Tp... kami still tak declare juge!

Suatu ari, dia pon transfer ke sini juga.
Seronok nye aku mase tuh, sampai takleh nak cerita.
Rase ilang segala beban yg ade...
Tp... kami still tak declare juge!

Sampai satu tahap, aku rase pressure...
"Dia nih bebetul nak kat aku atau sekadar nak main2 aje?"
Kang kalo aku sdiri pandai2 assume, kate perasan pule...
Tak suke laa istilah "Paham2 sendiri udah ler..."

Aku berserah pada yg Esa...
Sape2 yg declare ngan aku pasnih, aku terima jek!
Tak kesah laa baru kenal atau lama...
Aku dah tak sanggup nak tunggu dia...

5 Oct 2005...
Dan dgn takdir Allah, terbukalah hati nya,
Akhirnya terlafaz juga segala bicara,
Walau melalui SMS pada mula nya...
Bile berdepan, kompem laa segala.. :D

28 Oktober 2006...
Lebih setahun menjalin rasa,
Pertunangan dilangsung pengukuh cinta,
Rasmilah aku di 'booking' oleh dia,
Tunggu laa plak episod seterusnya...

15 November 2007...
Termeterai sudah janji setia,
Kau milikku dan ku kau punya,
Syukur Ya Allah, Kau izinkan segala...
Moga terjalin ikatan ke hujung nyawa...

21 Oct 2008...
Lahirnya buah cinta yg pertama,
Penguat ikatan kasih yg dibina,
Susah senang kami bersama,
InsyaAllah... utk selamanya.

Hari ini, 15 November 2010...
Sambil menanti cahaya mata kedua,
Genap laa 3 tahun usia perkahwinan kita,
Moga dirahmati dan dipanjangkan jodoh selamanya,
I luv u lah, forever! Hehe...

10 tahun dulu, dia bukan laa sape2,
Sekadar kawan satu kolej kekdahnye,
Sape sangka aku ni 'rusuk kiri' nya,
Tu lah kate org, kalo jodoh tak kemane...

Aku tak tahu, dan aku pon tak mau tau...
Samada aku ni mmg pilihan utama dia atau tak, dari dulu.
Yg penting dan ape yang aku tau,
Dia lah cinta hati pengarang jantung aku,
Dulu, kini dan selamanya... kau tetap yg satu.
InsyaAllah...

Abang... I LUV YOU!!!
Hehe...

Happy 3rd Anniversary, my dear Hubby.
Moga hubungan kita kekal abadi...
Dilindungi Allah dan sentiasa diberkati,
Disamping anak² pelengkap dan penghibur hati...
Amin...........

3 Korang Kate...:

Hanin Binti Ali Muslim said...

tahniah Nana!

wah...tibe2 teringat makcik lawa!!rindu nasi lemak ayam dia.

Anonymous said...

makcik lawa ni yang mana ek?? Lupa la..

AyyaD ArieyannA said...

Khen kak nim??? Rindu gak kat kuih muih dia tuh... Especially goreng pisang dia. Hehe! Teringat zaman dia meniaga bawah pokok tepi jalan, pehtu pindah plok ke depan tempat bazaar ramadhan tuh. Pekabo laa dia skang ek? :D