Followers

Friday, April 3, 2009

More AWARD from alizmie...

Dapat AWARD lagi dari Mama Alya. Tatau laa aku layak dapat ke tak tp as what she mentioned dia bagi award nih pada semua yg ade dalam list "selalu singgah blog dan fp" dia. Hehe! Dan aku termasuk laa dalam list tuh! Wekekeekekekeee...


TP da 1 syarat je tuk terima AWARD ni ..
1. Korg kene tulis 5 perkara yg lawak + poyo + sengal + mengong + xbleh nk blah & sewaktunye dgnnya yg pernah berlaku dlm hidup anda.(p/s : kalo korg nk tulis lebih2 pn dipersilakan...CUTE is always over2..hahaha)


So, untuk memenuhi syarat tersebut, sila laa LAYANZZZZZ perenggan² di bawah:


1) Kecik² dulu, aku suke tangkap pepatung then ikat ujung montot dia ngan benang pastuh wat cam layang². Ikat mati plak tuh! Kadang² sampai innalillah pepatung² tuh aku kejekan. Kejam ek aku neh? At last, mak aku cakap "Cuba bayangkan montot kite yg kene ikat, sampai tak leh nak be**k? Camtu laa yg pepatung tuh rase skang nih"... Dengan statement tuh, terus aku insaf dan nak nangis. Sebab aku bayangkan kalo montot aku yg kene ikat n tak leh nak be**k!!! Huwaaaaaaaaaaaaa.......... Ampunkan aku wahai pepatung² sekalian!


2) Penah terlukakan kepala adik aku time main payung terjun (ikat batu kat plastik guna tali then baling tinggi². Nanti plastik tuh kembang la bila turun..Hehe!) Pastu, aku siap rawat sendiri, letak minyak gamat kat pale dia yg berdarah tuh senyap² kat atas umah. Siap ugut dia, kalo dia gitau mak, aku takmo bwk dia main sesama dah. Haha! Jahat nye kakak mu ini. Weekekekekekeee...

3) Mase form 5, aku penah terminat giler kat sorg mamat neh and suke kaco2 dia. Kelas dia selang satu jek dari kelas aku. Classmate bespren aku. Hehe! Aku dok hostel mase tuh, and boleh kate tetiap malam bebudak aspuri akan pegi study kat kelas2 area tuh. Aku n d geng selalu nye akan lepak kat kelas member aku (5PA), meaning is kelas mamat ni td la. Mende poyo + sengal + mengong + xbleh nk blah & sewaktunye dgnnya yg aku selalu wat ialah "tinggalkan notes dalam meja mamat neh"! Wekekekekee... Rase tak leh nak blah kalo pikir2 kan balik. Kalo jumpe kat luar, aku tak berani plak nak tegut n borak2 ngan mamat neh. Selalu dok kim2 salam jek melalui 2 org bespren aku yg sekelas ngan mamat tuh. Haha! Sampai akhir tahun pun gitu laa jugak. Mase tuh, aku bukan nye takde pakwe tp mamat tuh cute sangat sampai aku tersuke kat dia. And, kami ade tagline jugak,"Hanya Kawan". Hahaha... Tak leh nak blah!

4) Kat taman mentiga@pekan dulu, penah aku n bebudak umah berjogging, konon2 nak menjalani gaya hidup sehat laa. Tgh² jogging, tah macam mane aku leh jatuh (hampir tersembam) kat jalan. Tak semena² aku terus posing atas jalan tuh, dengan tangan menongkat kepala n kaki bersilang, siap goyang² lagik! Wakakakakakaakakakaka... Tak leh nak blah aku rase. Bebudak umah aku pakat gelakkan aku reramai. Sampai ari nih kalo aku ingat² balik, aku terpikir, apsal laa aku leh wat mende poyo camtuh? Hehe...

5) Kisah mase kat taman mentiga jugak. Mase nih kitorg tgh tunggu bas reramai kat bwh pokok. Kat situ aku ternampak laa deretan beskal yg tgh parking. Aku terus duduk atas salah satuh beskal tuh sementara tunggu bas datang. Baru aku nak kayuh, tetiba aku rase seluar jeans yg aku pakai tersangkut kat dalam rantai beskal tuh. Puas aku tarik² tp tak lepas. Aku mintak tolong kat zira mase tuh. Dia pun cuba tarik² tp tak lepas. Kat blkg sket dr tmpat kitorg tuh ade sorg makcik n beberapa org mamat yg jugak tgh tunggu bas. Bile zira tarik tak lepas, dia panggil geng2 kitorg yg lain, suh cover kan. Mase tuh, tak leh nak blah! muke aku dah merah, housemate aku pun dah tak leh nak tahan gelak. Makcik kat blkg sibuk intai2 n tanye nape. Bile dia dah tau ape yg terjadi, boleh plak dia cakap kuat² "Ooo.. Seluar dia tersangkut kat beskal ke.." sampai mamat2 kat blkg tuh semua dengar n pandang². Kuang ajaq makcik tuh! At last, aku ternampak dari jauh hubby naik moto ngan member dia nak lalu depan tuh. Kontrol punye pasal, terus aku sentap seluar aku sampai terkoyak. Nak tunggu bebudak nih gunting lambat bebeno. Memasing sibuk nak gelak! Muke aku dah tebal 15inci dah mase tuh aku rase. Huhu!

Byk lagi mende2 poyo + sengal + mengong + xbleh nk blah & sewaktunye dgnnya yg berlaku dalam hidup aku tp tak leh nak ingat semua. Ini antara yg segar² kat dalam ingatan aku laa.. Hehe!

4 Korang Kate...:

-ajeem- said...

Wei nana 2 perkara poyo yang ko buat masa kat taman mentiga tu buat aku gelak sampai kuar air mata...seriyes aku terbayang muka ko masa tu..hahaha lawak gler kurasakan...
adus, aku rasa kalau kasi award ni kat man sure perkara poyo yang pertama, terjun bas sebab driver tu x tunnggu aku nak naik...hahahahaha

alizmiealya said...

hahahaha..u stay i jump ye kak sue..

~ibu luqman~ said...

haha...xtahan tu posing ats jln...cmner la ko leh tfikir nk wat cmtu ek :)) ko mmg poyo.......hahahahahaa.....

aNNa aRieYaNNa said...

Wekekekeke! Diyana, Aku pun tak pasti ape aku pikir mase tuh. Otometik jek aku terposing atas jalan. Mmg tak leh blah kalo nak pikir kan semula.

Saksi nye adalah, bebudak umah aku kat mentiga jaya pekan. Kan, Sue? Hahahaa!