Followers

Friday, January 12, 2007

Nian Di Hati

Masa tgh wat keje td, suddenly macam terngiang2 kat telinga aku lagu Siti nie, dan sekaligus menggamit memori aku (cheeewwaaahhh!!! :p) mase blaja kat Pekan dulu. Sesape yg minat, kenal atau mengikuti perkembangan artis no.1 tanah air nih, mesti tau lagu nih. Lirik dia macam nie :

Suburnya nian sukar dimadah
Mekar jiwa dilamar mimpi
Kasih sepantun tulisnya sudah
Hanya rindu ikatan hati
Berlumpur intan seri masih bertandang
Bagai bulan dipagar bintang

Angin berderu ombak mengalun
Melambai daun sedang rimbun
Sarat di hati rindu ditanggung
Airmata ku tak terbendung
Dikau ku sanjung cinta suci terulung
Di jiwa ku semakin ranum

( korus 1 )
Terpadamlah gundah di hati
Setenangnya air di kali
Hilanglah resah terpancar naluri
Janji yang diikat teguh... berdiri

( korus 2 )
Lafazlah sejujur hatimu
Setulus halusnya budimu
Damaimu sesudah gerimis
Bawa daku bersama meniti pelangi

( korus 3 )
Ku yakin di sana menanti
Mahligai kencana abadi
Disaluti sutera asli
Selimut cinta aroma harum kasturi

( korus 4 )
Kasihmu beraja di hati
Kasihku bertahta di jiwa
Walaupun tiada di mata
Cintamu tetap sebati

Sungguh bererti kasih dan sayang
Seribu sumpah kau tunaikan
Cinta berkurun kasih berzaman
Kerana sayang ku turutkan
Guruh di laman umpamanya gurindam
Mengusap di hati yang rawan

( ulang korus 1, 2, 3, 4 )

Bila aku amati, hayati dan fahami lirik lagu nih, terasa sedih plak hati nie. Tah laa, aku nak explain tak baper nak pandai, korg pepandai sendiri laa kalo nak paham makne lagu nie.

Sekian...

2 Korang Kate...:

sue said...

nana..kan masa kat pekan aku selalu test vocal aku lagu ni..lagu kenangan arwah mak ngan ayah..miss them so much...

aNNa aRieYaNNa said...

Hehe... Ko tau tak sue, kalo cite pasal lagu nih, aku mesti teringat kat arwah mak ko coz ko kate dulu mak ko kate lagu nie membuatkan dia teringat kat arwah ayah ko, so sampai skang aku ingat. Maybe sebab tu aku sedih bile dgr lagu nih kot... :)